Venectaziile

Ce sunt venectaziile?

Venectaziile (flebectazii, spider legs) sunt dilatații ale capilarelor din grosimea pielii, vizibile ca niște firișoare de grosime submilimetrică, de culoare roșie – vineție, ce pot apare la gambe, coapse, dar și în alte zone ale corpului (obraji, decolteu). Ele pot să se spargă rezultănd pete vasculare sau să conflueze rezultând teleangiectazii.
Deși sunt considerate varianta miniaturală a varicelor, diferă de acestea din toate punctele de vedere:
1. Localizare strict intrategumentară, iar nu subtegumentară ca în cazul varicelor.
2. Cauzele de apariție sunt hormonale (estrogenice), fiind o afecțiune regăsită aproape exclusiv la sexul feminin; nu au legătură cu ortostatismul.
3. În afară de simpla prezență nu au alt semn de manifestare; nu au potențial de agravare, în timp însă se pot înmulți. Din aceste considerente, venectaziile nu sunt considerate o boală, ci un tip particular de circulație capilară. Ca atare, nu au indicație de tratament decât din rațiuni estetice, la cererea pacientului.

Procedeele tehnice presupun întreruperea circulației din capilarele dilatate prin coagularea sângelui folosind sclerozarea. Este o metodă ambulatorie și nu necesită anestezie. După sclerozare apare o colorație maronie a pielii care dureaza câteva luni. Rezultatele stabile pe termen lung preseupun dispariția venectaziilor în proporție de 50 – 80%. Pentru petele vasculare, rezultatele sunt sensibil mai slabe. Electrofulgurația o aplicăm complementar scleroterapiei dar și de sine stătător, în funcție de situație.

IMPORTANT
  • Efectuăm toate tipurile de tratamente menționate anterior, adecvat particularităților fiecărui pacient. Programați-vă la consult.
Venectazii coapsa

Venectazii coapsa

Venectazii gamba

Venectazii gamba

Înainte și după sclerozare

Înainte și după sclerozare

Tagged with: