5 întrebări frecvente despre hemoroizi

1. Întrebare: Sângerez atunci când am scaun, uneori zilnic, alteori ocazional. Uneori sângerarea este importantă iar pe vasul de WC este plin de sânge, poate uneori doar exista urme de sânge pe hârtia igienica. Am hemoroizi, fisura anală sau altceva mai grav?
Răspuns: Dacă eşti tânăr sub 50 ani, cel mai probabil ai hemoroizi (98%). Dacă eşti vârstnic peste 80 ani, cel mai probabil ai cancer rectal (51%). Intre aceste două categorii de vârstă proporţia este distribuită.
Soluţie: Programează-te la un consult.

2. Întrebare: Am dureri atunci când ies la scaun precum şi ulterior, dureri ce pot să mă ţină câteva ore. Mai rar se întâmplă să şi sângerez, dar cel mai mult mă deranjează durerea. Am hemoroizi, fisura anală sau altceva mai grav?
Răspuns: Hemoroizii nu dor. Cel mai probabil (85%) ai o fisură anală.
Soluţie: Programează-te la un consult.

3. Întrebare: Nu am avut până acum probleme deosebite cu hemoroizii. Dar de câteva zile am o umflătură lângă anus care este dureroasă. Am hemoroizi, fisura anală sau altceva mai grav?
Răspuns: Ai o problemă acută numita tromboza hemoroidala legată de nişte hemoroizi despre care nu ştiai că îi ai şi care este o complicaţie ce necesită tratament chirurgical de urgenţă.
Soluţie: Programează-te la un consult.

4. Întrebare: Lângă orificiul anal am nişte umflături de mai mulţi ani, poate de la naştere dacă sunt femeie, care nu mă deranjează neapărat, dar nu sunt de acord că sunt acolo. Am hemoroizi, fisura anală sau altceva mai grav?
Răspuns: Ai marişte hemoroidale, acestea nu creează probleme deosebite decât din punct de vedere estetic sau al igienei locale.
Soluţie: Programează-te la un consult.

5. Întrebare: De mult timp am probleme cu hemoroizii: câteodată sângerează, câteodată mă dor, dar mai mult mă deranjează că atunci când am scaun aceştia ies afară prin anus şi trebuie să îi introduc manual înapoi. Am hemoroizi, fisura anală sau altceva mai grav?
Răspuns: Da. Ai hemoroizi care trebuie operaţi.
Soluţie: Programează-te la un consult.

Tagged with: , ,