Alte boli proctologice

Condilomatoza perineului
  • cuprinde inflorescenţe (condiloame) de dimensiuni variate, solitare sau agregate, răspândite pe organele genitale, anus şi pielea din jur. Este o boală venerică de natură virotică, asociată deseori cu HIV sau cu alte BTS. Pe lângă deranjul estetic, simptomele includ mâncărimi, usturimi, dificultăţi în ceea ce priveşte defecaţia, urinarea, actul sexual. Tratamentul presupune îndepărtarea prin electrocauterizare a leziunilor. Pe termen lung recidiva este regula. Rareori se pot canceriza.
Micozele
  • perianale includ o varietate de boli produse de ciuperci, fiind practic afecţiuni dermatologice. Componenta chirurgicală apare atunci când coexistă şi alte afecţiuni (fistula perianală). Se manifestă prin mâncărimi şi usturimi locale.
Parazitozele intestinale
  • presupun prezenţa în scaun a paraziţilor în diverse stadii. Dintre acestea, oxiuroza are relevanţă proctologică şi se manifestă prin prurit anal, datorat prezenţei viermişorilor în şi în jurul anusului.
IMPORTANT
  • Pentru a stabili diagnosticul de certitudine și alternativa corectă de tratament trebuie să te programezi pentru un consult.
Condiloame

Condiloame

Micoza

Micoza

Oiuroza

Oiuroza

 

 

 

 

 

 

Psoriazis

Psoriazis

Candidoza

Candidoza

Criptita

Criptita

Condilomatoza giganta perineala Buschke Lowenstein

Condilomatoza giganta perineala Buschke Lowenstein

 

 

 

 

 

 

 


În colaborare cu alți colegi am mai scris despre acest subiect. Citește și articolele de pe:


 

Tagged with: ,